Pages

Thursday, 18 April 2019

Pakistan - Murree Mall RoadSelepas ke Patriata van yang kami naiki bawa kami  kesini.
Murree jarak antara Patriata dan Murree lebih kurang 15 minit .Murree kalau penduduk tempatan akan menyebut 'Mari" 
Pada musim salji kehadiran pelancong lebih ramai ke sini.penduduk tempatan khususnya tak nak melepaskan peluang bermain salji.masa saya datang ni salji belum keluar lagi..kiranya macam tercepat pulak sampai sini,,kalau datang pada bulan januari memang ngam..boleh merasa main salji jugak.

Jarak Murree ke Azad kashmir hanya 2 jam sahaja ..manakala kalau nak ke Jammu Srinagar kashmir yang sebelah india tu hanya 133 km dari Murree.,,sebab itulah barangan disini banyak terarah kepada barangan buatan rakyat Kashmir..banyak pashmina yang dijahit tangan ..sempat juga beli 2 helai sebab sulam dia memang jahitan tangan..
Baju yang putih sebelah merah tu kain dia macam kain guni..mula-mula tak nak beli sebab dah tau memang crnfirm tak akan pakai punya..tapi bila en suami beria ia suruh beli..ermm amik jugaklah colour hijau..simpan buat kenangan.
Hampir keseluruhan barangan yang dijual disini murah..jaket kulit dari sialkot tu pun murah..adik ipar sempat beli jaket tu..kasut di Muree nie tak sama macam di lahore dan gujranwala..kebanyakkan barangan yang dijual disini menggunakan material guni..mungkin kehadiran musim sejuk nanti ianya amat sesuai dipakai.


Banyak beggers dan  hotel agents di kawasan ini..rasa kurang selesa pulak nak berjalan bila asik didatangi hotel agents..
Layan gambar kiri kanan jalan yang sempat say rakam di mall rood murree.


Kedai Pashmina.
Pilih je nak murah ke mahal semua ada..Ni dah kenapa en suami termenung jauh hihii

Masih dalam pembinaan masa ni..mungkin sekarang dah lebih cantik pekan ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang