Pages

Friday, 25 April 2014

kelas biskut raya chef amer


Assalammualaikum..
salam sayang semua sahabat zila diluar sana..sihat tak? 
Alhamdulillah dapat jumpa lagi hari ini..smoga semua diberikn kesihatan yang baik..amin.

bila dah show cookies raya nie bahang raya dah terasa kan..he heee 
bagi peniaga kuih-kuih raya masing-masing dah sibuk buat sample ..ada juga yang attend class cookies juga.


tengok penggelek chef tu..sama saiz dengan tuan punya badan..he hee
zila pun sama ..tak nak melepaskan peluang menghadiri kelas cookies..dah alang-alang ada peluang kan..kalau ikutkan masa memang sentiasa sibuk..

diantara peserta yang hadir..dan yang depan tu orang kuat chef amir..


6 resepi telah kami pelajari secara teori dan amali..dan ada 3 resepi extra chef amer kasi..
kesemua biskut chef amer nie dari segi rupa macam biasa-biasa jew..
tapi dari segi rasa..Allah huakbar..tersangat la sedapnya..betul ..seyess..memang tak tipu..


Dalam bekas kecik-kecik camnelah kami dapat bawa balik..hasil dari pembelajaran hari itu..
sampai rumah husband test..dia comment pun sedap mati..
anak cakap pun sedap..bawak pergi kerja sikit..kawan pun cakap sedap..wahh memang terbukti kan..


anak cakap pun sedap..bawak pergi kerja sikit..kawan pun cakap sedap..wahh memang terbukti kan





sempat pose lagi..


ending..bergambar ramai-ramai..tanda kenangan..tengahari kak ct masak ayam asam pedas..sedappp..buh daun kantan lebih..


hasil cookies untuk hari itu..banyak kan..

oklah sampai disini dulu buat hari ini..jumpa lagi di next entry ..salam sayang semua..

pada sesiapa yang berminat nak oder boleh message di facebook zila.wechat atau wassup di 017-7828172 .

20 comments:

Gee® said...

Zila, nak resipi cookies...

CQUEK said...

Thanks for sharing. I would definitely love to try this

mimie said...

assalammualaikum kak zila...
kak zila sayang yang come, nak resepi #pasang Muka upin ipin... hhiihi
(mimie janji tak share kat blog )

Kakzakie said...

Wow! banyaknya cookies dihasilkan. Geram aje kakak tengok zila...

Amie said...

Hei Zilaaa.... banyaknya cookies... memang macam betul2 dekat nak raya ni tau!

Acik Erna said...

Nampak sedap..acik pernah beli yang gelek cornflakes tu dikedai bakery..memang sedap..dah 6 tahun raya acik tak pernah tinggal tu mesti beli

mama sara nur said...

Assalam zila
Nmpk pun tau sedap2 biskut ni
Syokkan belajar dari cheff tersohor
Zila wat bisnes raya ni

Tina Othman said...

Adui bestnyaaa

Kak nak order boleh, boleh guna ta q bin sb kak zila kat jb kan teringinnya lahai

inahar ali said...

salam rindu zila cayang..amboii raya tahun ni sure bisnes cookies lebih meletopss dgn resipi chef amer ni kan..hehe!insyaallah amiiinnn!

cheq da said...

Kak zila kalu tgk ke rupa nya memang biasa2 jea kan tp kalu sifu chef amer konpom la sedap..niaga biskut ke tahun ni kak?

zila norazila said...

bole tina..apa2 msg akk di no tel atas tu ye..

zila norazila said...

plan camtu lh..nk niaga sekut..he hee doakn akk tau..

zila norazila said...

nk try nie kak ina..insyaallah amin

zila norazila said...

mama..cadang nk ber bisnes thun ne..doakn yg terbaik ye..

zila norazila said...

owh ye ke acik..mrsti sedp smpi tiap taun beli kn.

zila norazila said...

semngat nk berniaga kak..tgok kukis byk2

zila norazila said...

akk raya dtg umh kita ye..nnt mkn kukis ne.

zila norazila said...

wsalam..owhh mimie kna dtg umh akk dulu syrtnya ne..he hee

zila norazila said...

welcme cquek..:)

zila norazila said...

akk dtg umh dulu rasa kukis kita he jee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...