Pages

Friday, 27 June 2014

terima kasih banyak-banyak saji june 2014


Assalammualaikum
salam sayang semua..alhamdulillah untuk bulan jun sekali lagi zila diberi peluang untuk mengisi ruangan dimajalah saji..terima kasih warga saji yang sudi memberi peluang ini..

untuk edisi bumper ramadan kali ini 10 resepi kuih raya telah zila cuba..dan kongsikan di majalah saji..tema kali ini biskut berasaskan jem dan dalam papercup..pada sesipa yang berminat nak resepi bolehlah cari majalah ini di pasaran..

zila sharekan gambar-gambar kuih raya disini juga sebagai tanda kenangan manis sepanjang zila berblog..manalah tau satu hari nanti nak berhenti menulis ..jadi adalah sesuatu untuk dikenang oleh anak-anak zila..

sampai disini dulu buat kali ini..salam sayang semua...

Tart Jepun
 Rice Krispies Almond
 Rose Tart
Rugelach
Biskut Buah Kana
Frembozen Kenari
 Cornfleks Peanut Butter
Delova Stawberry
 Almond Nestum Croquant
 Biskut Ben 10


Monday, 23 June 2014

Tempahan kuih-kuih raya kini dibuka

Tart Nenas -jualan paling laris..sangat diminati..harus dicuba

Assalammualaikum..
Alhamdulillah bersua lagi di blog kesayangan..
setelah beberapa minggu tertangguh nak show gambar-gambar biskut raya ..akhirnya kesampaian juga pagi ini..jam 4.30 pagi menaip blog..baru lepas siapkan tempahan dari seorang sahabat di kuala lumpur..esok pagi nak pergi pos..



ok bercerita mengenai cookies raya pulak..
untuk tahun ini zila sempat menghadiri kelas cookis raya bersama chef Amir dan Puan Zaidah Ibrahim..
Dua biskut diatas hasil dari resepi chef amir..yang setiap tahun terjual dengan banyaknya..sampai tak boleh sebut berapa banyak sebab dah banyak sangat.. yang paling popular crispy mocha cookies..dan Crunchy Frutty cookies juga sangat sedap..untuk tahun ini zila jual dua jenis biskut dari chef amir ini dulu..empat jenis lagi jual tahun depan pulak..kalau nak jual semua takut tak larat pulak nak buat..
pada sesiapa yang berminat nak oder boleh pm facebook zila,wassup atau wechat di 017-7828172.








6 cookies diatas pula hasil resepi puan zaidah ibrahim..10 resepi telah zila belajar..dan tahun ini nak jual enam dahulu..semua biskut diatas sangat-sangat sedap dan tak mengecewakan..

selain dari senarai biskut diatas..zila juga sedia menerima tempahan swiss roll,kek lapis masam manis,kek buah kukus..
ok sesiapa yang berminat sila infrm zila yer..

Thursday, 12 June 2014

Arjuna beta....


Assalammualaikum
salam sayang semua sahabat zila di luar sana..harap semuanya ok tau..
ermmm nak mula dari mana pun tak taulah..sebab 12/6 aritu dah buat entry ini..tapi malam nie bila nak update blog..tengok entry zila yang last nie hilang...nak cerita balik sama macam yang haritu dah lupa dah..he hee adoiii sapalah yang menggodam blog nie..sampai semuanya hilang..nasib komen-komen semuanya tak hilang..sabar jew lah kan..



tak apalah ..dah berlaku macamnakan..nak salahkan sapa pun tak taulah..
ok lah ..nak share gambar dan cerita baby zila ..muhammad ahmad..
alhamdulillah dah besar dan anak ibu..dah tumbuh gigi 3 batang dibahagian bawah..yang sebelah atas pun dah keluar sikit..tiga batang jugak...



dah berbelas tahun tak ada baby ..mula-mula lepas bersalin rasa kekok..stress pun ada jugak..tapi bila anak dah depan mata pandailah nak jaga..bergilir dengan suami berjaga malam..
lagi dua bulan muhammad dah nak masuk setahun..terasa sekejap masa berlalu..



muhammad nie orangnye mudah tersenyum,pantang disapa tersenyum jew memanjang.bila waktu siang dirumah pengasuh susah sangat nak tidur..dalam sehari adalah tidur dalam satu jam setengah..jika mood baik menjangkau ke dua jam lebih itupun bukan selalu..
bila waktu petang time zila nak amik lepas balik kerja..mulalah dia mengantuk..sampai rumah terus tidur..terjaga hanya untuk menyusu sahaja..kiranya memang dimenufaatkan waktu malam dengan tidur jew lah..


Anak kesayangan baba dia..suami zila nie suka sangat dengan budak..lembut jew orangnya jarang nak marah..kalau dengan muhammad memang didukung jew kemana-mana..zila memang dah tak larat nak dukung..sebab muhammad dah nak 11 kilo..boleh semput ibu..he he hee..



Buat anak kesayangan ibu ..muhammad ahmad moga menjadi anak yang soleh..sentiasa membahagiakn ibubapa..sentiasa diberi kesihatan yang baik..menjadi anak yang cerdik pandai.aminn.

Wednesday, 11 June 2014

oder disepanjang bulan mei




Assalammualaikum
salam syg semua..punyalah payah nak update blog..terhegeh-hegeh rasanya..he heee
bukanya bz sangat,tapi bila dah badan penat mengantuk memanjang..sedar-sedar dah terlelap..


hari ini nak  share serba sedikit oder disepanjang bulan mei ..alhamdulillah rezeki yang Allah beri kepada kami tak pernah putus..
terima kasih buat semua sahabat zila yang sudi mengoder..maafkan segala kekurangan..

beranika swiss roll
Tart nenas gulung dan botok-botok ikan
coklat cupcake..
Tart telur,kek marbe dan tart kelapa
Congo bar yang sentiasa diminati
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...