Pages

Tuesday, 29 October 2013

dua bulan sudah

baby berusia 44 hari


Assalammualaikum
bersua kembali ...uiittssss lamanya menyepi...he heee..
apa khabar sahabat blogger semua..rasanya macam dah tak reti nak menulis disini..
dah berbulan ditinggalkan blog kesayangan ..alahaiii memang rindu..

baby hari ke 8

banyak kisah suka dan duka disepanjang beberapa bulan yang lepas..disamping lappy saya masuk workshop..itu juga salah satu penyumbang mengapa blog saya menyepi..
setelah warded selama hampir dua bulan dihospital..akhirnya 28.08.13 saya selamat melahirkan baby lelaki secara cizer seberat 3.2 kilo..

Alhamdulillah bersyukur sangat pada ALLAH dianugerahkan baby yang sihat sempurna..semoga anak ibu menjadi insan yang soleh..amin..semalam baby genap 2 bulan..wahhhh rasa kejap jew masa berlalu..

baby hari ke 8

sakit cizer nie pun masih ada lagi..memang kalau boleh nak sangat bersalin secara normal..tapi apakan daya Placenta previa masih di type 2..mungkin dah ketentuannya..hanya tuhan jew yang tahu duduk di ward hampir dua bulan..memang menguji kesabaran sangat..

 baby berusia 2 bulan

sepanjang bulan ramadan saya berpuasa dihospital hingga genap akhir ramadan ..persiapan raya tahun ini memang langsung tak ada..he heee kesian betul kan..nak memasak lauk kegemaran memang jauh sekali..dah berbulan-bulan rasanya tak memasak..banyak masakan yang diidamkan tapi kena pendam jew dalam hati...sabarr..sabarrr..

cukup sebulan berat saya 5.5kg..untuk dua bulan punya berat malam nie baru nak pergi klinik..

kelepasan untuk menyambut aidilfitri hanya diberi seminggu jew..cukup lima hari kena melapurkan diri ke ward balik,..itupun merayu dengan doctor mintak keluar..ada juga rakan senasib yang tak balik raya..memang kesian..kuih raya satu jenis pun tak buat..barang-barang kuih dah stnby beli sebelum puasa lagi..errmmmm

nama saya Muhammad Ahmad

hilang stress bila tengok baby senyum..

ini diantara pic baby yang sempat diambil..almaklumlah dalam pantang pic pun tak berapa cantik..he hee dah berbulan tak pegang camera..dah lupa cara nak ambil gambar..ditambah pulak perut x baik lagi..

sampai disini dulu buat kali ini.dah ada baby nie masa sangatlah terhad.lepas nie boleh update resepi pulak..missing u alls ..bye semua..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...