Pages

Tuesday, 29 October 2013

dua bulan sudah

baby berusia 44 hari


Assalammualaikum
bersua kembali ...uiittssss lamanya menyepi...he heee..
apa khabar sahabat blogger semua..rasanya macam dah tak reti nak menulis disini..
dah berbulan ditinggalkan blog kesayangan ..alahaiii memang rindu..

baby hari ke 8

banyak kisah suka dan duka disepanjang beberapa bulan yang lepas..disamping lappy saya masuk workshop..itu juga salah satu penyumbang mengapa blog saya menyepi..
setelah warded selama hampir dua bulan dihospital..akhirnya 28.08.13 saya selamat melahirkan baby lelaki secara cizer seberat 3.2 kilo..

Alhamdulillah bersyukur sangat pada ALLAH dianugerahkan baby yang sihat sempurna..semoga anak ibu menjadi insan yang soleh..amin..semalam baby genap 2 bulan..wahhhh rasa kejap jew masa berlalu..

baby hari ke 8

sakit cizer nie pun masih ada lagi..memang kalau boleh nak sangat bersalin secara normal..tapi apakan daya Placenta previa masih di type 2..mungkin dah ketentuannya..hanya tuhan jew yang tahu duduk di ward hampir dua bulan..memang menguji kesabaran sangat..

 baby berusia 2 bulan

sepanjang bulan ramadan saya berpuasa dihospital hingga genap akhir ramadan ..persiapan raya tahun ini memang langsung tak ada..he heee kesian betul kan..nak memasak lauk kegemaran memang jauh sekali..dah berbulan-bulan rasanya tak memasak..banyak masakan yang diidamkan tapi kena pendam jew dalam hati...sabarr..sabarrr..

cukup sebulan berat saya 5.5kg..untuk dua bulan punya berat malam nie baru nak pergi klinik..

kelepasan untuk menyambut aidilfitri hanya diberi seminggu jew..cukup lima hari kena melapurkan diri ke ward balik,..itupun merayu dengan doctor mintak keluar..ada juga rakan senasib yang tak balik raya..memang kesian..kuih raya satu jenis pun tak buat..barang-barang kuih dah stnby beli sebelum puasa lagi..errmmmm

nama saya Muhammad Ahmad

hilang stress bila tengok baby senyum..

ini diantara pic baby yang sempat diambil..almaklumlah dalam pantang pic pun tak berapa cantik..he hee dah berbulan tak pegang camera..dah lupa cara nak ambil gambar..ditambah pulak perut x baik lagi..

sampai disini dulu buat kali ini.dah ada baby nie masa sangatlah terhad.lepas nie boleh update resepi pulak..missing u alls ..bye semua..


29 comments:

ZalinZalina said...

Tahniah Zila...seronoknya dapat baby..ciumkan baby utk kak ina ye :)

Kakcik said...

Selamat bertemu kembali.

Comelnya baby. :)

Fiza Rahman said...

Tahniah on your new bundle of joy. Comelnya baby.

fazianbatrisyia said...

tahniah dpt bby boy. yg penting jaga kesihatan ibu & bby dulu ye. Selamat berpantang larang ye.

ameris said...

TAHNIAH

asyifa mustaffa said...

x pe kak...insyallah raya thun depan...bole buat nnti...Muhammad pun bole tlong ibunya juga....:-)

Kakzakie said...

Alahai rindunyaaaa kakak dgn Zila. Kakak dah kira-kira juga memang masa ketiadaan Zila mesti sedang dlm pantang tapi tak sangka kena duduk wad.

Muhammad Ahmad pun dah 2 bulan. Selamat berkenalan dgn auntie sayang:)

Rehat dulu Zila...

mama sara nur said...

Assalam.
Tahniah Zila
Permata hatI comel didpn mata sudah kan
Tambh lg hero Zila YG cute ni

Ita Rossi said...

Tahniah dari kak ita Zila. Bam..bam..baby Muhammad ni. Comey...

Acik Erna said...

assalam zila..tahniah..comel baby zila,,

LadyBird said...

tahniah kak :D..
semoga cepat sihat.. kakak lady bedah jugak, sakitnye subhanallah mmg perit.. huhuhuhu.. memakan ms yg lama tuk baik..

comey baby.. alhamdulillah.. semoga Muhammad ahmad menjadi insan soleh, insyaAllah.. ameeeenn..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Alkisahnya dua bulan Kak Zila di spital.. syukurlah segalanya telah selamat, baby pun nampk sihat tu, Alhamdulillah...

Amie said...

Jumpa lagi Zila sayaaaang! Rindu sangat2 ngan Zila... dapat dibayangkan betapa boringnya duduk di wad selama 2 bulan, tapi alhamdulillah segalanya berakhir dengan baik. Dulu masa kak amie pregnant pun doktor kata ada masalah placenta di bawah tapi doktor pakar kata tak ada masalah tu. Syukurlah Firdaus lahir secara normal.Sama-samalah kita jaga anugerah yang tak ternilai harganya ini ye zila. Salam peluk cium buat si comel Muhamad Ahmad.

Bbwana adienia said...

tahniah dapat baby boy..comel ja baby..

LiNa_Pg said...

Assalam zila,
Lama betul menyepi.Dah besar pun baby..Dah nampak cerdik dah baby tu maklumlah dah 2 bulan.Macam2 dah pandai buat heheee..
comel betul

mimie said...

assalammualaikum kak zila...
alamakkk...rindu menguras hati..
alhamdullilah... sehat kan kak?..
taniah dapat baby boy.. comel.
salam kiss bye dr jauh buat baby ^_^

Rina Audie said...

waaaa....sudah 2 bulan ? Selamat ya zila. Lucunya baby zila.
Selamat ngeblog lagi ya, semoga zila dan baby selalu diberi kesehatan....

Aida78 said...

salam kak zila windunya.....tahniah kak dapat bby cute jerk...bila nak update pasal menu ni weee...rindu dengan masakan deko kak zila....

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

Alhamdulillah.. dah lepas segala dugaan besar Zila... kwn akak pun pernah alami placenta previa tu.. mmg kesian.. ward dah jd rumah ke 2 sehingga ke bersalin. tambah teruk bila dia ada diabetis type 2... mmg tak bolehla nak merasa makanan yg mengidam.. hari2 dok ngadap makanan hospital aje.. takpelah Zila.. yg penting keselamatan anak kan... alhamdulilalh dah selamat semuanya..
slmt berblog kembali..

Ummi said...

Assalamualaikum Zila...tahniah dah 2 bln baby yea...sihat walafiat nampaknya...alhamdulillah. Owh cizer ker...seriau je akak dgr...apapun, segalanya selamat dah kan...jangan serik yea...hehe. Jaga perut elok2 yea...jangan berkuat2 sgt... Semoga cepat sihat dan cepat berblogging semula nnt... Salam ingatan dan sayang dr akak..muuuaahhh! Peluk cium jgk untuk Muhammad Ahmad...sedap nama tu, sejuk jer dengar..

Kesuma Angsana said...

sekejap je masa tu kan... plg suka bila baby tu smiling ... !

M. Sofyan Daud said...

Kunjungan dari blogger indonesia, untuk sahabat blogger di Malaysia. salam perkenalan.

Wani said...

salam kak zila ..lamanya x dengar khabar... x pe kak sikit lagi nak habis pantang hihi..semakin bam bam dah bb ni ..take care ya kak nn bb sekali :)

yan's cottage said...

salam rindu Zila....

singgah nak tengok baby comel...dah lama tak berbaby tengok baby Zila nie...kepingin pula he heee....

Mamasya said...

Aslmkum Zila

lama tak dpt berita dari Zila lepas tengok gambar baby hari tu.
baru tahu Zila ditahan lama diwad....dugaan seorg ibu mengandung dan melahirkan seorg anakkan....bukan mudah. tp semua Zila dpt jalani dg sabar....ujian dari Allah....ada hikmah yg tersembunyi. babypun dah makin besar....comei..pasti jadi pengarang jantung Zila dan suami.

aima said...

tahniah zila, welcome ahmad...

cheq da said...

Tahniah buat kak zila n suami..bb boy..muga boleh jd boboiboy yg salleh nti

Mori Said said...

Geram sungguh tgok BB boy nie... Tahniah yer... Comel sungguh...

TiranaAduka said...

alahai comelnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...