Pages

Tuesday, 1 July 2014

kaya homemade


Assalammualaikum..
haii semua ..bersua lagi hari ini setelah beberapa hari cuti  sempena hari raya cina..best tak bercuti?.. mesti masing-masing balik kampung kan..

suasana cuti panjang beginilah masing-masing luangkan masa bersama keluarga..berkumpul bersama..biasanya masak-masak dan makan-makan itu acara yang wajib kan..he hee hee


 zila dan family pun tak berjalan kemana..ada baby kecik nie payah sikit nak berjalan..malas jew..tunggu muhammad besar sikit baru boleh berjalan jauh..

sebab tak kemana-mana  maka terhasillah kaya nie..mood tengah rajin semua benda nak dibuat lagipun bahan-bahan semua ada dirumah..




bila ummi show kat blog dia haritu terus jew bookmarks resepinya..alhamdulillah terlaksana jugak kaya nie..
bila buat sendiri rasanya lebih berbaloi..dari segi kebersihan memang terjamin..dapat banyak pun ye jugak..

semenjak ada berbotol kaya dirumah..asik nak bakar roti jew..he hee kalau roti tak ada biskut pun jadilah..buat sahabat baik zila ummi chumill ..tq resepi..dan penyumbang asal resepi mak lang dan teratak chetam..


lain kali nak buat kaya pandan pulak..mesti sedap kan dengan aroma daun pandan..wah dah terasa-rasa kat tekak nie..so pada sesiapa yang rajin boleh lah mencuba ..kalau malas gi kedai jew beli..tapi kalau nak merasa hasil buatan sendiri ..harusslah mencuba walaupun sekali..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...