Pages

Thursday, 7 November 2019

Breakfast di Kongkong Laut


Sinambungan dari cerita aritu..Lepas kami ronda kawasan Jety  dan tengok sana sini..mak dan anak saudara semuanya cakap lapar..dan diorang nak try sarapan diarea sini..sebab first time datang so tak tau gerai mana yang sedap dan ramai orang kunjungi..mulanya duduk di gerai lain..dan dapat port baik betul-betul bawah kipas tiba-tiba pelayan tu cakap makanan semua dah habis..yang ada hanya lontong..
yang lain semua ok jew kalau makan lontong tapi yang jadi masalah pada Muhammad ..dia kalau roti canai bolehlah makan..menu lain memang susah sikit nak diterima.

So tukar lah gerai lain ..saya masuk kedalam dan tanya masih ada lagi ke makanan untuk sarapan pagi..owner tu cakap semua ada..ok boleh lah masuk..dalam gerai nie penuh orang ..tempat duduk pun tak ada..kena tunggu sekejap orang dah pergi baru dapat tempat.


Startlah order mana yang masing-masing nak makan..nasi lemak telur mata yang nie anak saudara yang punya..dia kalau pagi memang nak makan nasi jew..senang katanya kenyang terus.

 Air yang diaorang order..

 Bihun soto tu saya punya..dan soto nasi tu emak punya..

 Bihun soto ..yang nie adik ipar punya.

Emak pun lebih suka makan nasi dari bihun..cepat kenyang katanya.Roti telur..nie untuk muhammad dan sepupu dia yang kembar..budak-budak memang suka roti canai.masing-masing dah lapar ..makan bersungguh semuanya.

Group anak sedara

My adik ipar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang