Pages

Monday, 27 October 2014

terima kasih SAJI nov14


Assalammualaikum

hi.. jumpa lagi hari ini.banyak sebenarnya resepi  yang zila nak kongsikan disini..tapi kengkagan masa ..almaklumlah ada baby kecik..kita nak menaip dia pun sama naik juga .. he hee..nak kena pandai bagi masa baru boleh selit kat sini kan..apa pun terima kasih buat pengunjung setia blog zila ..selalu singgah disini.

entry kali ini..
mengenai SAJI.. nak ucap ribuan terima kasih buat majalah saji dan wartawan exclusive ezanawaty salem yang sudi mempelawa zila mengisi ruang di majalah saji edisi nov14.
dah tiga kali zila bekerjasama dengan SAJI .alhamdulillah semuanya ok..tentang bayaran pun puas hati..

segala resepi yang zila kongsikan merupakan antara beberapa resepi kek yang zila pernah cuba.terima kasih juga buat penyumbang resepi asal..lima jenis kek yang zila sempat kongsikan di SAJI.untuk mendapatkan resepinya bolehlah beli majalah SAJI dikeluaran nov14.kali ini SAJI ada membuat sedikit kelainan..ada step by step cara nak buat kek dan pastry..memang bagus untuk mereka yang baru nak berjinak dalam pembuatan kek dan pastry.
lima gambar kek zila kongsikan disini.insya allah bila ada kelapangan masa zila sharekan juga resepi disini ..sampai disini dulu untuk hari ini..bye semua..

 victoria sandwich cake

 kek lapis biskut marie

 toffie cheesecake

 kek kacang tanah

kek kelapa pandan

laman seni 7 - lorong belakang


LAMAN SENI 7
​Lokasi
Lorong Belakang kawasan komersial Jalan Plumbum Q 7/Q, Seksyen 7, Shah Alam.



​Tarikan
Program Pengindahan Lorong Belakang merupakan inisiatif pihak Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) untuk mengubah suasana lorong belakang khususnya di kawasan komersial menjadi kawasan yang selamat, bersih, indah dan boleh dilawati oleh pengunjung dan serta dijadikan lokasi penganjuran sebarang aktiviti yang bermanfaat. 



Lukisan mural ini dipilih melalui Pertandingan Laman Seni 7 Shah Alam yang mempertandingkan 4 jenis kategori iaitu ‘3D Painting’, ‘3D Installation’, ‘Street Furniture’ dan ‘Painting On Site’. 10 penyertaan terbaik dari setiap kategori dipilih ke peringkat akhir untuk dinilai dan diberi kebenaran untuk melaksanakan projek lukisan mural di Laman Seni 7 Shah Alam.

Konsep lukisan mural ini bertemakan komuniti Shah Alam atau ‘Shah Alam community’, tarikan pelancongan atau ‘tourist attraction’ dan berkonsepkan kehijauan atau ‘green concept.



Laman Seni 7 dilakukan di kawasan seluas 206 meter membabitkan 56 pemilik premis perniagaan di pusat komersial terbabit. Setakat ini, ramai pengunjung yang datang ke Laman Seni 7 ini memberikan reaksi positif kerana hasil inisiatif MBSA yang berjaya menjadikan lorong yang suram menjadi daya tumpuan pelancong terutamanya masyarakat tempatan yang tidak melepaskan peluang untuk bergambar di setiap mural yang dihasilkan.


sementara menunggu suami habis meeting di klcc kami bertiga berjalan jalan sambil ambil gambar memang seronok,tak terasa masa berlalu terlalu pantas.


bagi pencinta seni tempat nie umpama syurga setiap hasil lukisan semuanya amat indah.. 


 diantara pengunjung yang tak melepaskan peluang untuk bergambar
pemandagan di lorong bahagian depan
 pengantin pun turut  mengabdikan foto disini,,sebagai kenangan ..

selepas ini moga lebih banyak lagi lorong belakang yang terjaga seperti disini..
sesiapa yg nak berkunjung kemari senang jew..berpandukan jakel dan gedung shawl fareeda..penat brjalan bole shooping tudung pulak ye..cuci mata..oklah jumpa lagi next entry..bye semua..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...