Pages

Thursday, 27 December 2012

3 layer tea / nasi lemak ayam bakar kicap lada hitam


Assalammualaikum
salam sejahtera dan salam sayang untuk pengunjung yang sentiasa kesini..
sihat tak??..wahhh rindunya dengan semua..dah beberapa hari nak update blog..tapi masa tidak mengizinkan langsung..

Almaklumlah cuti persekolahan berbaki beberapa hari jew lagi..bagi kita ibu-ibu memang time nielah banyak kerja..tolong anak sampul buku dan menyediakan kelengkapan untuk sesi persekolahan yang baru..



Bagi sesetengah negeri awal persekolahan mungkin ditunda..sebab banyak kawasan di pantai timur di landa banjir..pada yang terlibat zila doakan semuanya selamat,bersabar dan jaga kesihatan masing-masing dan kena ikut arahan yang diberi..semoga semuanya akan kembali seperti sediakala ..secepat mungkin ..

Berbalik pada resepi alam maya kali ini,nasi lemak..makanan senonim rakyat malaysia ..tak kira berbilang bangsa sentiasa digemari ...



zila buat minggu lepas,makan bersama ayam bakar kicap lada hitam..tekak nie asik nak makan yang sedap-sedap jew..kalau nasi lemak makan dengan sambal macam tak selera sangat.mesti nak ada lauk sampingan ..he h ehheee ngada-ngada ler tu kan..biasanya buat ayam goreng berempah..tapi bila tahap kerajinan tue melebihi.. bakar jew la ayam sekali..bukan susah mana kan..perap-perap kemudian masuk jew oven settle..



dan bila dah makan pedas-pedas,nak jugak minum ais..zila buat 3 layer tea untuk penghilang dahaga..3 layer nie sebenarnya kegemaran hubby..bila buat sendiri dirumah rasa berbaloi-baloi..boleh minum banyak mana kita suka kan..



oklah sampai disini dahulu untuk kali ini..bertemu lagi ..salam sayang semua..i lap u all..bye











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...