Pages

Thursday, 26 December 2019

Singgah solat di Masjid Sultan Ibrahim Kuala Selangor

Lepas makan di itik salai Masthar kami nak ke Kuala Selangor pulak,dari kajang nak ke Kuala Selangor tu agak jauh jugaklah..tapi saya memang suka drive jauh-jauh,disamping tu emak nak amik barang yang dia order dengan kawan kakak ipar,so isi minyak kereta dulu pastu terus gerak ke Highway

First time masuk Kuala Selangor,kata orang kalau nak kesini kena stay dalam dua hari baru rasa seronok,banyak homestay di area sawah padi yang boleh diteroka di sini,tapi kami tak berhajat  nak stay kat homestay,hanya niat nak pusing-pusing jew..
Ok sampai di Kuala Selangor kami singgah ke masjid dia dulu,Masjid Sulatan Ibrahim nampak cantik dari sebelah luar dengan kubah emas.
 Ada ruang rehat di perkarangan masjid,bolehlah lepak sambil borak-borak.


 Ada parking khas untuk Imam dan Penceramah.
 Tandas berada disebelah luar


Masjid yang dibina pada tahun 1980 dan siap sepenuhnya pada tahun 1982,uitss lama dah rupanya masjid nie..kiranya saya baru nak tadika dah ada masjid ni.Mungkin banyak dah ditambahbaikkan mengikut peredaran masa. Kita masuk tempat wuduk wanita pulak.
 Telekung tersusun rapi.
 Ruang solat jemaah lelaki Pic dari sebelah sisi kiri
 Mimbar

Divider antara jemaah wanita dan lelaki,carpet merah menghiasi lantai masjid.tak banyak info yang ada tentang masjid sultan ibrahim kuala selangor ni,banyak jugak gambar yang sempat saya rakamkan disini,simpan disini sebagai kenangan sempena masuk ke Kuala Selangor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang