Pages

Tuesday, 10 December 2019

Kong Kong - menyusuri selat Mendana part dua - 1/2Inilah boat yang akan membawa kami menyusuri selat Mendana,baru saya tahu perairan ini nama dia selat Mendana.kami dan beberapa orang lain masuk kedalam perut boat.Jaket keselamatan juga ada disediakan,kena pakai siap-siap dan ikatlah betul-betul semua itu untuk keselamatan diri sendiri jugak,lagi-lagi kami ada membawa budak-budak memang mata kena sentiasa peka.
Beberapa meter lepas boat bergerak ternampak jugak boat lain menurunkan penumpang di kawasan Jetty tempat kami menunggu tadi.rupanya ada beberapa bentuk boat yang ada disini.

Bermulanya sesi ambil gambar disekitar perairan Mendana,mata kami dihidangkan dengan pemandangan kelong .rumah rakit  yang banyak terdapat disini.
 Ada jugak terdapat kapal besar disini.Waktu pun dah nak menghampiri waktu maghrib so suasana pun dah agak kelam.ada sesetengah kelong dah bukak lampu spot light.

 Perjalanan boat kami menuju kesini sehinggalah sampai ke bawah jambatan lebuhraya Desaru.lepas tu boat akan berpatah balik
Kemudian menyusuri pemandangan yang ada disebelah kiri pulak sebelum kami sampai ke rumah rakit..bersambung..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang