Pages

Thursday, 28 November 2019

Resepi zila forever di majalah 'Rasa'

Nak hujung bulan november baru sempat siapkan entry nie,eh tapi majalah Rasa masih ada lagi dipasaran,kadang awal bulan Dec pun untuk keluaran Nov masih ada lagi dijual jika di area Jb tapi kawasan lain kurang pasti pulak.sekarang kan semua dah mudah beli secara online pun boleh kan.

Berbalik pada cerita asal.
berkesempatan lagi berkongsi resepi di majalah masakkan no 1 di Malaysia ni..sambil tu adalah sedikit kongsi cerita di ruangan Instafamous.
Simpan sebagai kenangan,bila dah berusia emas nanti boleh tengok baik kenangan lama..betul tak..tak selamanya kita akan disini,mungkin bila mood dan keupayaan nak berIG dan berblog hilang bolehlah dijadikan kenangan pada anak-anak dan cucu kelak.





Ada enam resepi yang saya share disitu,bukan masakkan baru resepi dan gambar yang tersedia ada di folder dah..kiranya gambar yang ada-ada je dalam simpanan.

Ada sesetengah gambar dan resepi saya dah share di blog,dan ada yang share di IG.dan kena share jugak gambar family dan diri sendiri..adoi yang ini agak leceh sikit sebabnya saya memang jarang ambik gambar sendiri..tapi kalau gambar orang lain memang rajin kita snap.sudahnya pic tu jewlah yang ada..hihii muka macam serabut pulak rasa.oklah kan dari tak de.

Korang supportlah majalah masakkan sebab sekarang ni banyak dah majalah masakkan lain dah bungkus tikar,sebab dah kurang pembeli.moga Majalah Rasa terus kekal..sebab suka resepi yang banyak dalam tu..ok cuci mata dengan gambar yang original pulak.

 Ikan Stim Thai

 Ketam Chili Thai

 Pais Ikan Senangin

 Pajeri Nenas

 Sticky Karamel Chicken Wing

Phad Kra Phao


1 comment:

michelle said...

IONQQ**COM
agen terbesar dan terpercaya di indonesia
segera daftar dan bergabung bersama kami.
Whatshapp : +85515373217

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang