Pages

Tuesday, 11 June 2019

Raya Kami 2019



Jumpa lagi..
dah nak sebulan ditinggalkan blog nie.almaklumlah bulan puasa sibuk uruskan mana yang penting dulu...menu berbuka main cilup baa jew post ..
oklah kita cerita syawal pulak..hari raya pertama kami anak beranak..tahun ni iqbal dah choose colour purple..dia dari awal puasa dah beli baju melayu online dari butik mana pun taktaulah..bila dia call cakap ibu iqbal dah beli baju colour purple..jadi kami pun ikut jewlah colour purple ..katanya raya ikut tema..
Biasanya en suami memang tak suka ikut tema..tahun ni dia cakap tak nak beli baju melayu..ermm ,,saya nie jenis tak berapa nak kesah sangat kalau bab tema warna ..ikutkan dah beberapa tahun baju raya kami memang tak sedondon pun.

Gambar hari raya pertama..
suami pakai kemeja purple baju hadiah harijadi dari emak aritu..kebetulan colour purple gelap..saya suruh je dia pakai.
Iqbal yang dah tinggi..emak dah kena caras nampaknya..
dan muhammad yang sibuk asik nak bukak baju jew..panas katanya..tak menyempat nak ambik gambar banyak sikit..ada jew masalah ..

Pagi raya masih dirumah sendiri..
lepas sembahyang raya baru gerak ..pergi kerumah akak dulu di kulai..lepas zuhor baru gerak balik ke kampung.



Raya rumah jiran sekeliling rumah emak.
masa kecik puas ronda jalan ni.kenangan terindah sangat..bila usia dah meningakat semua tu jadi kenangan jewlah..bila tengok jiran emak yang semakin dimamah usia terfikir jugaklah esok kita akan jadi macamtu jugak..oklah sampai disini dulu.
Sempena syawal yang mulia ini saya dan keluarga ingin memohon maaf zahir dan batin..jika ada salah dan silap serta terlanjur kata dan bicara..
dan selamat hari raya semua.

2 comments:

Fadzillah said...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Zila... mohon maaf zahir bathin.

zila norazila said...

slmt hari jgk buat fadzillah n family

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang