Pages

Thursday, 8 September 2022

Teluk Nipah Pulau Pangkor

Pantai Teluk Nipah..
sampai disini dalam pukul 2 lebih tak silap..ada pantai yang cantik jugak di pulau pangkor ni  rupanya..tapi kami taklah merayap hingga kegigi air...disebabkan panas sangat cuaca ketika tu..jadinya kami hanya pusing di deretan kedai yang menjual pelbagai makanan dan cenderahati ..

Sesiap yang berminat dengan permainan laut ada juga disediakan disini..snockling pun ada..rasanya bertahun tak pergi snockling..terakhir bersnockling di pualu tioman ..Tak banyak gambar makanan tersnap disini..sebab sibuk buat video..agak lupa nak ambik gambar makanan..Ada buaian jugak disini..boleh rehat sambil mengadap laut...disebabkan saya membesar berhampiran dengan laut..rasa bila tengok laut ni macam biasa jew..tak berapa xcited sangat..

Inilah deretan kedai jualan di tepi pantai teluk nipah..tak ada apa yang kami beli..cuma lalu dan cuci mata jew..barang cenderahati lebih kurang sama je di setiap kedai..baju dan permainan untuk menarik minat kanak-kanak memang banyak disini..
Nasi Ayam disini warna dia pinky ..
sebab dah lapar masing-masing memesan nasi ayam..yang lambat sangat baru dapat..ermm

Jalan berdua dengan Muhammad..ada jew mainan yang dia nak..

 Menarik jugak Teluk Nipah ni..kalau stay semalam dua disini memang seronok..boleh budak2 nie main pantai..

3 comments:

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

Kali pertama sy ke Pulau Pangkor ni, masa usia 21 tahun. Lepas tu tak pernah pergi lagi, hihi. Nanti nak cari la gambar di Pulau Pangkor, hehehe.

zila norazila said...

Lma btul tu Sk..harus kna gi nnt nie ..hihii..akk nilh klu ke 2 ke pangkor..last x silap 2001

Sidratul Muntaha said...

salam singgah
dalam banyak - banyak gambar, signboard bod** tu la
adei..
sabo jelah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang