Pages

Monday, 2 August 2021

Ke 'Pak Mat Western' kitaa

Citarasa hotel harga warong ..katanya.

First saya try pakmat western ni di Penang sana,itu pun sebabnya Iqbal belajar di USM Nibong Tebal..bila datang menjenguk dia dapatlah kami jjcm area utara..ni Iqbal yang suggest pada kami katanya famous dan ramai orang ..masa pergi yang di penang tu 3 tahin lepas..tapi memang ramai..berbaris kami menunggu nak dapatkan meja.


Tapi kali ini ianya dah ada dekat Johor,dah senang nak pergi tak payah kena gi penang dah..yang di Johor ni terletak di kawasan industrial..jadi bangunan dia besar dan ala kilang macamtu..tempat baru ..semua pun bersih je..parking dapat jauh jugak sebab orang ramai.
Masa pergi ni time PKPB so bolehlah makan duduk lepak dekat kedai tu,tapi tak boeh lama sangat sebab kesian pulak yang duduk diluar menunggu meja..

Melangkah masuk kedalam ada dua tingkat rupanya dalam dia,nie bahagianatas..diorang buat macam loteng..boleh tengok pemandangan orang kat bawah..berangan jugak nak naik atas sebab nanti boleh amik gambar dari atas..tapi tak de rezeki pulak..dah penuh orang..


Duduklah tepi dinding..dapat jugak perati kiri kanan apa yang ada..



Kita tengok menu apa yang ada disini,dekat gambar semuanya sedap belaka..rasa nak dicuba semuanya..hihii..tp sebab pikir restoran ni hanya 20 minit kurang lebih dari rumah ..sebab lalu highway tu yang try sikit dulu..nanti memang plan nak reapit lagi..





Inilah antara yang diorder oleh anak-anak..semestinya menu utama mestilah western food..Ahmad order Nasi goreng lamb chop..iqbal pulak order mix grilled cheese leleh..saya order spaghty cabonara je..sebab kekonon masanie mood diet ..hihii konon jew..

Melimpah ruah cheese dia..penggemar cheese memang gembira rasanya bila dapat nie..budak muda macam iqbal memang suka sangatlah hidangan macamni..tapi bagi mak dia ni agak berkira kira sikit nak makan..setakat jamah sikit bolehlah..sy kurang suka cheese yang banyak..buh sikit jew dah ok bagi saya..





Kenyang semuanya..harga pun taklah mahal mana..oklah bagi saya..anak-anak yang pastinya paling happy bila makan lamb ni..masing-masing suka lamb dari daging.
 

14 comments:

Syaz Rahim said...

rindunya nak makan di kedai

Amie said...

Saya pun suka lamab...sekeluarga suka lamb!

mama sara nur @ Cik Nor said...

mkn Western kena kat kedai baru sedapp. kan

Warisan Petani said...

Ada kambing memang best

babYpose said...

Salam, cantik restorannya, makanan pun nampak sedap..

Azhafizah MN said...

Citarasa hotel harga warung tu yang berbaloi tu. Dah ada kat Johor pulak ye. Besar betul tempatnya.

Fadzillah said...

Wow... menunya sedap2 belaka.

zila norazila said...

Tulah..menu lupakn diet 🤣

zila norazila said...

Aah fiza dh ada kt kulaijaya..nnt blk joho leh snggh

zila norazila said...

Aah tmpat baru..semua bersih jew

zila norazila said...

Betul wak..tu yg diorg suka

zila norazila said...

Tulh..klu dapt yg sedap mmg brbloi

zila norazila said...

Geng ni.k.amie

zila norazila said...

Btul syaz mmg lma sgt pkp kali ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang