Pages

Saturday, 31 July 2021

Makan di kacang pool haji


Kacang pool haji..
kalau duduk disekitar jb mesti dah biasa dengan menu kacang pool haji ni...saya kalau dah bosan dan kadang tak tau nak sarapan dimana  pasti akan kesini..walaupun ada beberapa cawangan kacang pool haji disekitar bandar jb tapi lebih suka datang yang disini.



Walaupun dah banyak kali datang tapi tak tergerak nak amik gambar..hihii so kunjungan kali ini rajin sangat snap gambar sana situ..tapi guna handphone jew..malas pulak nak berangkut camera.


Seperti biasa cek dulu suhu baru boleh masuk..scan mysejahtera jangan lupa.

inilah tempat diaorang bakar roti kacang pool tu..dan telur mata pun goreng disitu jugak




Di dinding restoran banyak gambar lama,tersenarai orang penting di negeri johor..dan gambar pemilik restoran .
Semak menu yang ada disini,menu biasa orang johor..mee rebus jangan tak ada kan..tapi saya walaupun orang joho jati tak berapa minat makan mee rebus..suka makan kuah mee rebus jew bab mee tu mesti tak habis.




Air biasa yang kami order,teh o nipis kurang manis..dan teh ais untuk Muhammad..iqbal suka ambik air suam jew.

Hidangan pertama yang sampai,iqbal order lontong kering..
suka dia dengan menu ni,saya kadang gemar jugak order bihun goreng..rasa bihun goreng dia macam kena dengan selera..


saya dan Muhammad order kacang pool daging..kalau nak yang kambing pun ada..

order roti bakar kaya jugak 


Nak makan kacang pool ni kena perah limau baru sedap..

Dah kenyang..makanan pun dah habis ..tunggu Muhammad habiskan air baru kami gerak.

14 comments:

Azhafizah MN said...

Memang popular kacang pool Haji ni. Teringin nak rasa tapi entah bila nak sampai sana entah. Kalau ke JB pun urusan hantar ayah appointment kat HSA & HSI je. Tak sempat singgah mana mana area JB. Harap ada rezeki one day merasa kacang pool haji original sana.

Afriant Ishaq said...

Terkesan klasik. Tapi enak dan sedap kalau liat menu di gambar akak ni. Lontong kering itu sejenis lontong sayur atau lotek di Indonesia kah Kak?

NA said...

Samalah ada satu kedai pergi banyak kali tidak tergerak untuk ambil gambar.
Teringin juga hendak cuba kacang pool Haji.

Fadzillah said...

Kalau ke JB nanti bolehlah singgah di restoran kacang pool Haji. Teringin nak merasa makan roti kacang pool.

Fuzy Hamid said...

rindunya nak makan direstoran dan kedai makan macam dulu2

Amie said...

Bila boleh sampai ke Johor lagi?
Banyak tempat makan sedap di sana. Nak juga luangkan masa jalan-jalan cari makan.

mama sara nur @ Cik Nor said...

kat Subang anak buah ada buat roti kacang pool ni
resepi family wife dia
penah skali try mkn

zila norazila said...

Insyaallah nnt bila free singgah fiza..dkt dlm angsana pun ada jgk stall dia ni.

zila norazila said...

Tq dik sudi hadir..lain dik lotek tu kalau dimalaysia kita pnggil rojak tahu..lotong kering ni..mnggunakn nasi impit..atau ketupat kemudian guna bumbu bawang lada dan bwng putih..campur sayur taugeh sikit dan daun bwng..sesuai selera je olahnnya..tu yg dinmkn lontong kering

zila norazila said...

NAnanti boleh trt ea..klu dh boleh rentas boleh jjcm jb

zila norazila said...

Silakan fadzillah..nnt dtg ea..🥰

zila norazila said...

Betullh ..terkesan sht covid ni kn..susah nk bebas kita

zila norazila said...

Tggu reda semuanya..dtg sini k.amie..boleh jjcm jb

zila norazila said...

Owhh klu dh biasa mkn sdap jgk kn nuri ni..tp kdg x semua org minat ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang