Pages

Friday, 19 July 2019

Cuci mata di kedai runcit arab




Ronda kedai runcit Arab..
suka tak cuci mata dekat kedai Arab..best kan..biasanya kami masuk kedai arab nak cari pickle ..sayuran yang dijerukkan..fav saya timun kecik-kecik ..sedap makan dengan nasi panas..atau nasi berperisa..


Tahina yang berasaskan dari minyak bijan biasanya amat popular digunakan dalam masakkan Timur tengah.biasanya di gunakan untuk membuat Hummus..Hummus dibuat dari kacang kuda dan dilenyek bersama tahina..dan ditambah jus lemon..minyak zaitum garam dan bawang putih..selain tu tahina juga popular dalam maskkan daging dan sayuran.



Teh ni saya ada beli..
saja nak merasa teh dari Oman..

Inilah pickle sayuran ..selain baby timun..bendi pun ada diorang jerukkakn..selain itu brocolli dan kobis bunga jeruk pun ada dijual.

Lays ni memang popular bagi diorang..kalau dipakistan pun lays ni popular..entah apa istimewanya..bagi saya macam masin sangat pulak.

Coklat bounty ni sedap..dalam dia ada rasa kelapa parut..dulu banyak jual dekat Giant ..sekarang macam susah pulak nak jumpa..

Kalau pergi makan dikedai arab air macamnilah yang popular kan..


Deretan air buah-buahan ..orange juice ni memang kerap kami beli..anak anak suka sangat.




Yang ni muhammad beli..rasa macam coklat biasa je..cuma bentuk gajah..

Deretan rempah untuk nasi Arab dan pencuci mulut..
Seronok amik gambar dalam kedai diaorang..sampai lupa nak snap owner dia..

3 comments:

Nieda Ramly said...

Saya pun suka masuk oedai barang arab ni..bila keluar kedai beg duit pun semakin ringan.


Jus dia mmg ohsome...keadang saja cari jus menepas kempunan

zila norazila said...

Nieda
samalah kita..hihii harga barang diorang nie boleh tahan jugak kan..

yanmaneee said...

birkin bag
nike air max
cheap nfl jerseys
nike air force 1 high
pg 1
mlb jerseys
christian louboutin shoes
michael kors outlet online
nike 95
michael kors purses

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang