Pages

Tuesday, 15 September 2015

nak jugakk.....puding sedut..yummy



Puding sedut...
dah jadi demam puding sedut sekarang nie..kalau di vendor sebotol puding sedut berharga Rm 5.00..kalau bukak instagram memang popular puding ni lepas raya haritu..paling top disebelah utara..siap masuk surat khabar lagi..hebat betul penangan puding sedut nie kan..



Sedap rupanya puding sedut nie..patutlah glamerr....berbaloi kalau buat sendiri dirumah..dapat banyak jugak..budak-budak pun suka...tapi yang malasnya menunggu nak melapis colour tue..nak tunggu keras sikit ..zila kalau bab menunggu nie memang malas kalau boleh nak cepat siap jew..lagi-lagi muhammad dah stanby nak mengacau..alahaii lemah betul..


Zila buat 3 perisa ..oren,kopi dan strawberry..kalau rajin bolehlah buat berbagai perisa..kalau agak tak rajin buat satu perisa ..senang..tak payah nak menunggu lama..
tengok kak wan dan kak ita tayang puding sedut aritu..tak sabar nak merasa..alhamdulillah terlaksana jugak..



PUDING SEDUT ATAU PUDING SIRUK
Resepi oleh : Resepi Ringkas
Rujukkan : Citarasawan

1 sudu teh serbuk agar-agar
1000 ml air
1/2 cawan gula halus
1 cawan susu cair atau susu segar
1 cawan creamer atau coffemate atau susu tepung
1 sudu teh esen vanilla
pewarna makanan
esen makanan ~ strawberry paste / emulco , pandan paste / emulco atau lain-lain perisa

Caranya

  1. Satukan agar-agar, gula halus, susu tepung, susu segar, air dan vanilla ke dalam periuk.Kacau rata.
  2. Masak atas dapur hingga mendidih.
  3. Bahagikan adunan kepada beberapa warna yang di sukai dan letakan perisa
  4. Contoh ~ warna purple dengan perisa blueberry, warna hijau dengan paste pandan, warna kuning dengan pineapple dan pink dengan strawberry.
  5. Sediakan botol kaca secukupnya.Anda boleh buat 1 jenis untuk setiap botol atau jenis yang bercampur yang lebih di kenali dengan nama 'paddle pop'.
  6. Untuk adunan satu warna atau satu perisa, tuangkan dalam botol dan sejukkan
  7. Untuk adunan paddle pop pula, tuangkan 1 layer warna contoh hijau di bahagian dasar botol dan sejukkan.
  8. Bila dia dah mula mengeras, tuangkan pula lapisan yang lain dan lakukan proses yang sama hingga habis semua warna.
  9. Sejukkan dalam peti ais dan hidangkan dingin dengan straw.


15 comments:

cheq da said...

Kak zila...sy pun nk jgk..

Nooriah Abdullah said...

mesti nak kena try ni zila nampak pun macam sedap dan tingin nak seduuttt

umi's cup cake said...

sedapnye..belum cuba lagi ni

sudipVSsenduk said...

first time dengar pasal puding sedut ni... looks yummy

Wani said...

baru ternampak kak ita tayang hari tu.. cantik kalo lapis ..tapi nak lapis tu.. malas hiii...kalo nak main lapis2 kena buat suku2 pulak nanti keras kan

fatihah roslan said...

Kak? Akk guna serbuk agar-agar brand apa ye?

fatihah roslan said...

Kak? Akk guna serbuk agar-agar brand apa ye?

zila norazila said...

fatihah
brad apa2 pun bole dik..asal yang serbuk tau.sry lmbat balas dik.

anais giada said...

Delivery lifts are apotheosis for stuff who are slaked with the size of their breasts but hump breasts that are sagging and status immovableness. For more ==== >>>>>> http://guidemesupplements.com/derma-breast-lift/
Derma Breast Lift

Vina Valentina said...

Cuba buat berlapis, lamanya menunggu keras. Tak apelah uji kesabaran. Hihihi..

Vimax said...

oh nikmatnya

iman rahman said...

I like it this really good information
Vimax Canada
Vimax pills
Obat perangsang wanita
Boneka sex ful body
Obat Vimax
Meizitang Botanical
Herbal Slim
Vimax oil
Semenax
Vimax asli
Pelangsing tubuh alami
Obat pelangsing alami
Celana Hernia
Selaput dara buatan
Obat kuat malang
Vakum pembesar penis
Vimax canada
Vimax
Viagra usa
Ciri Vimax asli
Foto abg bugil
Vimax Izon
Ciri ciri vimax asli
Harga vimax asli
vimax asli Testimoni vimax
Pembesar penis alami

Amarina Aziz said...

Cawan tu besar mana eh? Yg untuk sukat ....

Amarina Aziz said...

Cawan tu besar mana eh? Yg untuk sukat ....

Apotek Farma said...

Jual Vimax Asli Di Batam
Vimax Asli Di Batam
Jual Vimax Asli Canada Di Batam
Jual Vimax Di Batam
Agen Vimax Asli Di Batam
Vimax Asli Batam
Vimax Di Batam
Agen Vimax Di Batam
Toko Vimax Asli Di Batam
Alamat Toko Vimax Di Batam
Vimax Batam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...