Minggu lepas galak pergi membeli durian sana sini..almaklumlah dah start banyak orang jual ..yang ni durian kampung yang jenis kuning..rasa lemak dan pahit sikit..memang sedap kena dengan tekak..
kebetulan ada stock cendol dirumah,ritu berangan sangat nak buat talam cendol ..lastnya tak terbuat jugak..hihii bila angin malas datang satu benda tak menjadi..dari cendol tu terbiar macamtu jew buatlah air cendol..ais tu kisar guna blender je ...masak santan dan buat air gula melaka..kacang merah tu beli yang dalam tin yang dah siap rebus..so makanya semuanya mudah jewkan..
Dah siap boleh hidangkan..letak durian atas tu..letaklah berapa ulas yang kita suka..puas ati buat sendiri ..hihii..
Bahan Cendol
Cendol - Ready made
Air gula melaka
Santan - dimasak dengan sedikit garam
Kacang merah - beli dalam tin yang dah siap rebus
Durian
3 comments:
Woaahh sedap sangat ni. Thanks for sharing sis.
Mulan..sama-sama hihii
Admin..trima kasih ya
Post a Comment