Dekat rumah emak ada lah tanam pokok buah naga..ada satu atau dua pokok tak silap macamtulah..bila berbuah dapatlah kami merasa.
emak tanam yang warna purple..dia punya colour tu masa tengah potong memang meresap betul dekat tapak tangan..
purple sangat..cantik..
Manis..buah naga ni kalau kita perasan harga dia agak boleh tahan jugak mahal..sebiji je pun dah jatuh beberapa ringgit kan.
Emak ada bawak kerumah dalam dua biji..sebiji kami makan macamtu jew..dan lagi sebiji memang saya simpan nak buat fresh fruit pudding..dah niat nak mix dengan sumi..sebab sumi ni ada rasa manis-manis kan..dan bila kita joinkan dengan dragon fruit jadi seimbang rasa dia..sesuai sangat kita buat ni time buka puasa..atau masa buat acara makan-makan dirumah..bestkan..
emak tanam yang warna purple..dia punya colour tu masa tengah potong memang meresap betul dekat tapak tangan..
purple sangat..cantik..
Manis..buah naga ni kalau kita perasan harga dia agak boleh tahan jugak mahal..sebiji je pun dah jatuh beberapa ringgit kan.
Emak ada bawak kerumah dalam dua biji..sebiji kami makan macamtu jew..dan lagi sebiji memang saya simpan nak buat fresh fruit pudding..dah niat nak mix dengan sumi..sebab sumi ni ada rasa manis-manis kan..dan bila kita joinkan dengan dragon fruit jadi seimbang rasa dia..sesuai sangat kita buat ni time buka puasa..atau masa buat acara makan-makan dirumah..bestkan..
Kuah
1 tin susu cair
2 tin air (sukat dengan tin susu cair)
3/4 cawan gula - secukup rasa
2 sudu besar tepung kastad
Caranya
Satukan semua bahan .masak atas api sekejap dan sejukkan.
Dah sejuk masukkan kesemua buah-buahan ..sukahati nak buah apa tapi letak dragon fruit yang colour purple tu ..nanti kuah jadi cantik..tambahkan sumi..lagi sedap.
Atau
1 tin susu cair
2 tin air panas/suam
Gula secukup rasa
(yang ni mix semua dan tak payah masak atas api)
1 tin susu cair
2 tin air panas/suam
Gula secukup rasa
(yang ni mix semua dan tak payah masak atas api)