Pages

Thursday, 20 May 2021

Popia Inti filling mango dan pisang


Bersua lagi..
Lepas Raya sambung lagi puasa enam..disebabkan tahun ini raya pun ala-ala jew ..merentas Daerah dan Negeri tidak dibenarkan kita duduk je rumah dan bolehlah ganti puasa dan buat puasa enam terus kan.
Bila semua ada dirumah seronok buat makanan untuk diaorang,bila dah hidang sekejap je hilang.

Aritu masa berbuka puasa sempat buat popia.kali ini tukar inti dalam tu guna pisang dan Mango filling dari Fruittose Malaysia.Sedap jugak bila pisang dan Mango digabungkan bersama,ada rasa masam mango dan lemak manis pisang,laju jew diorang makan panas-panas.

Filling Mango dari Fruittose ni sedap,tak manis..dan kandungan 85 peratus buah dalam tu memang menjadikan filling ni istimewa,rasa rangup kulit popia dan filling mango tu memang sedap.tak rugi buat.
Boleh ke blog Fruttose Malaysia FB dan Instagram untuk anika resepi percuma.Banyak contoh hidangan yang dikongsikan oleh Fruittose untuk dicuba.semuanya tak mengecewakan sedap dan simple.

Popia mango dan pisang

Kuit Popia secukupnya
Pisang 
Filling Mango 
Bancuhan tepung gandum untuk buat gam.

Caranya 

Sediakan kulit popia,letah hirisan pisang dan inti mango,lipat seperti biasa kita buat popia tu.
Sapukan bancuhan tepung gandum dan lipat kemas.
Goreng hingga masak kekuningan,angkat dan toskan.sedia dihidang.