Pages

Wednesday, 5 February 2014

kaya homemade


Assalammualaikum..
haii semua ..bersua lagi hari ini setelah beberapa hari cuti  sempena hari raya cina..best tak bercuti?.. mesti masing-masing balik kampung kan..

suasana cuti panjang beginilah masing-masing luangkan masa bersama keluarga..berkumpul bersama..biasanya masak-masak dan makan-makan itu acara yang wajib kan..he hee hee


 zila dan family pun tak berjalan kemana..ada baby kecik nie payah sikit nak berjalan..malas jew..tunggu muhammad besar sikit baru boleh berjalan jauh..

sebab tak kemana-mana  maka terhasillah kaya nie..mood tengah rajin semua benda nak dibuat lagipun bahan-bahan semua ada dirumah..



bila ummi show kat blog dia haritu terus jew bookmarks resepinya..alhamdulillah terlaksana jugak kaya nie..
bila buat sendiri rasanya lebih berbaloi..dari segi kebersihan memang terjamin..dapat banyak pun ye jugak..

semenjak ada berbotol kaya dirumah..asik nak bakar roti jew..he hee kalau roti tak ada biskut pun jadilah..buat sahabat baik zila ummi chumill ..tq resepi..dan penyumbang asal resepi mak lang dan teratak chetam..


lain kali nak buat kaya pandan pulak..mesti sedap kan dengan aroma daun pandan..wah dah terasa-rasa kat tekak nie..so pada sesiapa yang rajin boleh lah mencuba ..kalau malas gi kedai jew beli..tapi kalau nak merasa hasil buatan sendiri ..harusslah mencuba walaupun sekali..



11 comments:

asyifa mustaffa said...

Mudah pula tgk resepinya kak...tp malas dgn rajin je ni...huhuhu....

umi's cup cake said...

terima kasih zila chumil...bestkan tengok hasilnya dan rasanya...rasa macam nak buat lagi dan lagi...

Tina Othman said...

Klu rajin hehe biasanya M besar sangat ni, rasanya lg best homemade kan sb boleh adjust tang manis tu

LiNa_Pg said...

Rajinnya zila kaya home made..kalau saya kompom beli jer hehee..memang dasar la kan.
Kalau buat sendri camni boleh la adjust kemanisan ikut selera

Rina Audie said...

kaya homemadenya simple aja bahan dan cara buatnya nih...

Bbwana adienia said...

bestnya buat kaya homemade sendiri..rasanya mesti lagi sedap kan..

Kakzakie said...

Oh senang kisahnya ye Zila. Tapi kakak tak pernah terfikir nak buat sendiri... Nampak Zila buat baru teringin nak cuba. Tapi tak tahulah bila:)

mimie said...

simple je resepi ni kak....
keep dulu resepi ni... ada waktu nanti mimie nak cuba buat jugak.. :)

cheq da said...

Mmg sedsp kak zila kalu pdai bt sendiri..dulu ma cheq da selalu bt..maklumla anak ramai nk beli xcukup..he3

cheq da said...

Mmg sedsp kak zila kalu pdai bt sendiri..dulu ma cheq da selalu bt..maklumla anak ramai nk beli xcukup..he3

ummiaisyah said...

dh lama dh tringin nk buat sendiri..tp selalu x cukup stok telo..hihihi..bila ada telo pulak...mcm syg je nk habiskn...hihihi...tp yg benonya malaszz...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...