Pages

Wednesday, 23 January 2013

terima kasih RTM - selamat pagi 1 malaysia


Assalammualaikum
salam sejahtera dan salam sayang semua..alhamdulillah bertemu lagi hari ini..terima kasih pada semua yang memberi ucapan dan doa-doa yang tak putus-putus dari teman-teman ..semoga zila dan baby selamat sehingga saat melahirkan..aminnn..

sebenarnya hari ini zila nak berkongsi berita gembira dan sedih..beberapa hari yang lepas zila dihubungi dari pihak SELAMAT PAGI 1 MALAYSIA..jemputan ke studio RTM untuk membuat demo crepe dan cookies pada 31 january pukul 8.30 pagi...alahaaiii rasa gembira tak terkata..almaklumlah kan bukan senang orang nak offer kita masuk tv kan..



rasanya peluang yang menarik dan sukar nak ditolak kan..tapi dengan perasaan sedih terpaksa jugak zila tolak..sebab kandugan zila baru masuk 6 minggu..dan keadaan zila sekarang nie pun masih tidak setabil..bila berdiri lama-lama rasa macam nak pitam pun ada..bila petang pulak rasa demam dan panas badan..agak teruk jugak sekarang nie..

oleh sebab itu zila terpaksa menolak..kalau rumah zila area KL boleh jugak kan lari sekejap..h ehhee nie JB dan KL..berjam jugak la naik kereta..
tak apalah kan..insyaalah bila ada rezeki lain kali dan  tiada aral melintang zila tak akan menolaknya..

buat SHAMINA IDRIS ..dan SELAMAT PAGI 1 MALAYSIA jutaan terima kasih akak ucapkan sebab sudi mempelawa akak ..i lap u dik :)


ok lah..rasanya panjang pulak bercakap hari nie..h ehhee..berbalik menu alam maya  pulak..alahaii nie dia menu orang malas..he hhee..sejak dah rasa tak larat nak masak nie..makan pun cincai-cincai jew..

puff yang simple nie pada sesiapa yang berkenan tak payah lah tanya resepinya..semuanya ready made ok..he hhee..pastry puff jenama KAWAN..sentiasa jadi pilihan..lepastu inti dalam tue zila guna sadin tuna yang dah siap ..bukak dan bubuh jew dalam puff tue..




design yang ala-ala berlubang-lubang tue..kes tengok kak ita buat lawooo jew..tue yang nak tunjuk skill jugak wat lobang-lobang..h ehheee..
zila tak ada alat khas..guna hujung pisau jew..buat garisan putus-putus pada kulit puff tue..lipat dua dan tekan guna garpu..sapu kuning telur pada permukaan dan tabur bijan..bakar kat oven ..sampai garing..zila suka bakar samppai garing..baru rasa puas hati..

pastu makan la bersama mushroom soup..itupun beli yg dh siap..jenama campbells tue..masak la ikut peraturan yang diberi..
alhamdulillah kenyang..
sampai disini dulu buat kali ini..jumpa lagi nanti..bye semua ^___^

45 comments:

Kakzakie said...

Salah masalah RTM panggil zila. Cuba masa sebelum 6 bulan hari itu kan. Tak apa demi kesihatan tolak dulu. Next year ada lagi.

Mesti org RTM tu macam kakak bila tengok zila punya makanan terus terliur tu yg dia pun undang - lepas tu dia kan dapat makan free:)

Asyifa Mustaffa said...

Ala kak....ruginya kan....tp x pe..demi kesihatan baby dan akk lgi pnting sbnrnya.....
Myb bsok2 ada rexeki baby lagi.....

Kan...sy pun suka guna puff jenama kawan nie...senang buatnya...:-)

Fiza Rahman said...

Tahniah kak. Selamat menempuh 40 minggu nan indah. Tak per...mungkin ada rezeki lagi lepas nih.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

haaa.. cincai2 pun org Johor kata mengancam tu, kak Zila.. takpe kak, lain kali mungkin ada rezeki yg lebih baik utk Kak Zila, insyaAllah..

Aziela said...

Masak malas2 pun dah menggoda kak. Patutlah orang RTM cari.

Mamasya said...

Aslmkum Zila
peluang dtg dimasa yg tak sesuai pula......tak pa Zila ada rezki yg lebih baik nanti.yg penting kesihatan diri dan kandungan....take care...

Qashmere said...

nampak sedapnya pastrypuff ni

FnF Simple Life said...

Insyaallah next time ada peluang lagi...masa first trimester ni mmg kritikal bg org2 yg mengalami morning sickness yg teruk...(spt sy....hehehe)...mmg wajib pentingkan kesihatan diri dan kandungan dari hal2 lain...tc cr kak ;)

Gee® said...

tahniah berjuta2 lemon utk Zila yg semakin glamor sekarang nih...rezeki anak la tu...hehe

Marsita yahya said...

Alamak...tak pe tak der rezeki...lain kali mungkin ada peluang lagi.

Pen Biru said...

ala ruginya...pasni kalau diorg offer jgn tolak ye..nak jgk tgok live..glemer gitu..

Tina Othman said...

oh tahniah2, early stage ni kena jaga diri lah kan

sedapnya puff tu, kat dlm peti ais naik beku dah pastry ni, tapi punyalah tina pemalas mengalahkan ibu mengandung, nak masak hehe

ibh_sue said...

Asslmkum Kak Zila.
Tak pa lah kak..Apa pun kesihatan lebih utama. Next time insyaallah akan dtg lg offer lain. Time tu jgn lp kaborkan pd kami ya..Heee

Nooriah Abdullah said...

oh gitu kisah nya Zila tkpe lah belum rezeki lagi akak nk tengok Zila kat tv insyaallah mungkin lepas2 ni bila dah stabil mesti rtm panggil lagi tu sbb Zila punya menu mmg kelas buat orang terliur jeeeee

KakAsma said...

Zila cayang,

waaa suka akak dapat tau zila dapat offer gitu,seronok kan..
kalau idak mesti dapat tengok zila kat tv live lagi
tak per esok esok ada rezeki pasti dipanggil lagi..
pepun yang penting kesihatan dan baby tu...take care yer

Kak Nik Ja said...

salam zila..tahniah byk2 dr akak...jgn lupa jgn kesihatan yek..moga cepat recover dr morning sickness tu...In sha Allah kedepan nun..ade rezki yg lebih baik! take care!...best nyeeer nak dpt baby!..^_^

yan's cottage said...

salam zila.....

apa pun tahniah.....dua2 berita baik......tapi menolak satu untuk kebaikan zila dan kandungan kan...insyaallah nanti ada rezeki lagi tu........

Melly Octaviana said...

tak apa zila jangan bersedih,kalo rejeki tak kemana,yg terpenting kan jaga kesehatan lebih utama..rajin nya bumil (ibu hamil) buat makanan nya..

Qasey Honey said...

slm kak Zila syg...

alahai org mabuk ni...menu masih tetap mgancam..wlaupon simple yg tu la yg pyh nk dbuat..kulit puff tu dh bpe kali ulang masuk kuar dr esbok..tp bikin ape2 pon..

TAHNIAH kak sbb dpt org baru nti..semoga akak n kandungan sihat hendaknya..TAHNIAH lg skali dpt tawaran dr RTM tu..insyaAllah jika ade rezeki xkn kemane..

Amie said...

Tahniah Zila.... tak apalah mudah-mudahan ada rezeki lain kali, yang penting jaga kesihatan, memang fahamlah keadaan Zila sekarang...take care my dear...

syapex said...

salam...

tahnia sbb dpt pelawaan dr RTM. Walaupn akak dh tolak, mgkn satu hari nanti msti dpt lg.. rezeki baby, kita mana tau....

lina_pg said...

salam zila...wah nampknya rezeki zila makin cerah...dapat offer masuk tv lagi...Tahniah.
Takpelah harap tv program tu faham ngan keadaan zila...mayb bukan rezeki utk kali ni...
Apa yg penting jaga kesihatan dan baby yg dituggu selama ni..

cquek said...

This is one of my favourite dishes

rahel said...

Tahniah Zila....jaga kesihatan tau...

Rohah said...

tak apalah kak,rezeki walau bila pasti ada dengan IzinNya...
morning sickness yg akak sebut tu sebiji macam yg saya tempuhi time pregnant...jawbnya mmg terkulai je la untuk sebulan 2..

kak yon said...

tahniah zila..jaga kesihatan.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

takpelah kan nak buat mcmana.. waktu2 mcm ni memang kita sentiasa rasa tak sihat.. tentu pihak RTM faham... apa2pun hidangan tu nampak sgt sedap walaupun semua guna instant.. hehe...

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Zila..

1st..rasanya masih belum terlewat nak ucapkan tahniah diatas berita gembira itu..saya doakan semoga akak dan 'baby' senantiasa sihat sehingga selamat dilahirkan...

2nd..tahniah juga atas lamaran itu, walau terpaksa dilepaskan, InsyaAllah..pasti ada hikmah lain yang tersembunyi disebaliknya...

3rd..Lama plak rasanya tak makan puff ni...saya pun suka guna jenama kawan...

mama sara nur said...

assalam Zila
insyaallah lepas ni mesti ada ofer lg kan
sedap tu nampak puff Zila ni,akak kadang2 beli je sb asben suker jgk makan, blm pandai buat sendiri he he

Mieza said...

Tahniah zila...kalau tak dpt tgk zila masuk TV..insyaAllah lepas ni depa offer lagi..semiga zila cepat sihat..

izahdaut said...

akakk take care. tak pe..saya doakan nex time dapat offer lagi dan lagi..dan slamat maju jaya.. :-)

CT Delima said...

As'salam Zila

Alhamdulillah kandungan itu lebih penting dari segalanya. demi nyawa keduanya kan, apa pun tahniah dari kak ct. semoga rezeki dikemudian hari makin bertambah2 In Sya Allah :)

Yati Haron said...

tahniah ... jaga kesihatan sentiasa :)

Mohd Huzaini Hassan said...

nampak menarik..tentu sedap

inahar ali said...

syukur alhamdulillah..tahniah ye zila! a very precious pregnancy..jaga kesihatan tu baik2 ye!

Mama Mya said...

Tahniah!... :) jaga kesihatan zila & baby dalam kandungan yer, saya doakan rezeki zila makin melimpah ruah. amin...

Miss Zahirah said...

tahniah kak.. take care urself..
jgn risau kak rezeki ade dimana2..
in shaa Allah lpas ni mgkin peluang yg lbih baik akan ade utk akak.. ;)

zana fahmi said...

Takpelah zilla, takde rezeki kat RTM mana tau tv3 pulak nanti. Taktau pun zilla pegnant, kalau selalu on fb mungkin kakzana tau kot. Fb akak dah ubah ke Naza Jeep, dah friend ke belum kita ni eh? kakzana selalu di twitter je, malas nak fb sgt.

Kakzakie said...

Kakak dtg menjenguk lagi. Moga zila sihat hendaknya. Mesti letih panas sekarang ni kan...
Tapi jgn minum banyak ais - ingat ada baby tu..

Mak Wardah said...

Salam kenal Zila, respect betul wanita2 dan ibu2 yang pandai memasak nih...

ogyep yummy mellow said...

Wah.. tahniah ya.. RTM pun dah mengenen-ngenen tu.. take good care of yourself ya..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Tahniah akak. Alhamdulillah dah dapat berita baik.

Kakzakie said...

Kakak dtg lagi menjenguk rumah zila. Moga sihat mama dan baby juga.
Semakin cepat letih bila baby kian membesarkan. Banyakkan rehat.

Nur-nba said...

Salam. Kak Zila, takpe kak..Moga ada rezeki akak untuk dijemput lagi dengan pihak RTM..

Blog akak semakin dikenali.. Kalau Nur masuk blog akak ni sure terpikat dengan gambar masakan akak yang memukau.. Cantik sangat.. Take care ye.. Moga akak dan baby sihat2 belaka..

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Hi dearie! Owh you are preggie??? Congratulations dear!!! You chose the priority...the baby in you. Hope you'll get another opportunity next time.

I had to refuse an offer from a local channel too due to my responsibilities. Its ok!

Anyways your puff betul betul mengancam dear! Cantik corak2 tu...take care ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...