Pages

Friday, 16 November 2012

langkawi - part 2


Assalammualikum salam sejahtera dan salam sayang semua..
bersambung kembali kisah percutian kami di langkawi ...keluar dari underwater world kami memandu kereta kesini.."Telaga Tujuh"..pada sesiapa yang nak menyewa kereta,sampai di jetty kuah banyak kereta sewa disediakan disitu...pilih jer lah mana kereta yang kita berkenan..biasanya waktu-waktu cuti sekolah sewa pun naik ..dan jangan risau bila memandu di pulau langkawi sebab pulau nie kecil jew..pusing-pusing  pun pasti tak sesat..follow je signbord ok..


Telaga tujuh merupakan satu tempat yang menakjubkan..ia merupakan air terjun yang terbentuk dari pecahan tujuh telaga semulajadi.biasanya saya menjejaki air terjun di kota tinggi jew..tapi kali ini kami terpaksa mendaki pada satu jarak yang amat-amat tinggi bagi saya..he hhee seriously hampir pitam..sebab tak cukup enargy ..hah haaa



pic diatas tue saya ambil dipertengahan ..perrhhh tak larat kan?..mula-mula saya dah nak berpatah balik..tapi suami dan anak kata alang-alang dah sampai ketengah baik teruskan..entah berapa puluh kali saya berhenti berehat ..ramai jugak pelancung asing yang mendaki bersama kami..diorang pun sama macam nak pitam jugak..h ehhee



kera pun banyak kat sini..sepanjang pendakian kiri kanan ada kera..tapi tak bahaya ..sebab dia tak kacau kita pun..


akhirnya saya sampai juga di puncak..inilah pengakhiran pendakian kami..bila tengok deruan air terjun yang sangat-sangat indah terpadam keletihan kami semua..memang sangat menakjubkan keindahan ciptaan Allah ini..saya tak melepaskan peluang menggambil seberapa banyak gambar..



itulah amoi yang sama-sama nak pitam dengan saya time mendaki ..ha hhaaa..sampai jew di puncak dia terus mandi..cantik kan air terjun disini.



jernih kan....kalau dekat memang saya dah kutip batu-batu nie..memang cantik pemandagan disini..


cuaca yang redup..



 ramai orang asing yang mandi disini..memang seronok tengok gelagat diorang..



anak pun tak melepaskan peluang..nampak jer air terus happy..



ini member saya masa kat puncak nie..he hhee sebab dah tak ada orang melayu yang nak borak dengan saya..so saya pun borak-borak la dengan dia nie..cantik kan..diaorang nie baru jew mendirikan rumahtangga..dan pergi ke langkawi untuk honeymoon..patutlah inai penuh dijari kan..diorang datang dari oman..


setelah puas bermain air..dan keletihan pun dah hilang..kami pun berangkat pulang..tengok h ehhee bukan main laju saya turun kan..dan sepanjang kami turun tue..masing-masing yang nak mendaki asik tanya .'.jauh lagi tak."..he hehe


sampai dibawah terus cari air..air kelapa pilihan saya..sebab saya kurang minat air tin..cari air kelapa yang sejuk..perrrgghhh lega yang teramat..



meneruskan perjalanan kami ..ke sini ' BERAS TERBAKAR'..dibawah signbord tue..deretan kedai..semuanya ada disitu..kebanyakanya kain batik..saya sempat round-round disitu..maaf sebab tiada pic sebab mr hubby yang pegang camera time tue..entah apa yang dia snap..h ehhee..


inilah kawasan beras terbakar..tak nampak beras pun..cuma ada kesan-kesan hangus di kawasan tanah tue..saya tak ambil gambar dari jarak dekat..sebab mr hubby guna lens jauh...



pemandangan dihadapan beras terbakar..
oklah bersambung lagi ke part 3..tunggu ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...