Pages

Monday, 1 October 2012

apple - asam kulit limau



Assalammualaikum
salam sejahtera dan salam sayang semua..




1 oct 2012  sekejap dah berakhirnya september..cepat betul masa berlalu kan..hari isnin yang malas..he hhee biasalah kalau orang bekerja nak menempuh hari isnin memang malas betul..sebab dah best bercuti dua hari kan..he hhee




hari ini saya tak masak.. periuk dah saya gantung tinggi-tinggi..makan epal jew..aaiisshh boleh kew??..oklah hari ini tak ada show masakan yang best-best..cuma  apple dan asam kulit limau jew..pernah buat tak?..mesti semua pernah makan kan..



seperti yang semua sedia maklum apple mempunyai banyak khasiat kan..antaranya Kandungan agen antioksidan yg terdapat dalam epal mampu menentang radikal bebas serta dapat melambatkan proses penuaan yang menyebabkan kulit wajah cepat berkedut.Ia juga memperbaiki tekstur kulit wajah dengan memperbaharui sel-sel kulit dengan segera.




air liur dah meleleh nie..he hee..sedap betul asam kulit limau nie..selain apple boleh jugak kita tabur pada buah-buahan lain..jambu batu paling the best..sangat sedap..



cuci buah apple bersih-bersih kemudian potong nipis,rendam dalam air garam dan limau nipis supaya tidak lebam.. blender kulit asam limau dengan pengisar kering..kalu nak tabur gula sedikit pun boleh..



kemudian taburlah pada buah-buahan yang digemari..biasanya zila tabur pada nenas ..aritu masa family datang zila hidangkan sebagai pencuci mulut..sekejapan jew dah habis..
tapi jangan kerap diamalkan ...sebab asam kulit limau nie tak elok untuk kesihatan..sesekali tak apalah kan..he heh hee.ok lah buat pengunjung tqvm.zila akan membuat kunjugan balas  yer..antara cepat dan lambat ok..dan tq atas komen-komen yang indah..


bye semua ..( O _ 0 )




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...