Pages

Wednesday, 14 November 2012

Langkawi - part 1

Assalammualikum
salam sejahtera dan salam sayang semua..apa khabar semua??..smoga semuanya sihat-sihat ok..wahhh dah terasa rindu nak berBW..rindu dengan blog kawan-kawan semua..

cuti sekolah sudah bermula..begitu jugalah kami mengambil kesempatan untuk kesini.."Pulau Langkawi"..sebenarnya percutian kali ini memang tidak dirancang..mr hubby tiba-tiba nak kesini..dan saya apply cuti last minute..dan percutian kami bermula 3hari 2 malam..


Pada pukul 8 suku pagi kami sudah berada di jetty Kuala Kedah.walaupun agak letih kerana memandu semalaman dari Jb ke Kuala Kedah..tapi bila tengok pemandangan yang indah ini segala keletihan kami terpadam...ini antara pemandangan dikiri kanan jetty..deretan bot..memang indah terasa tenang dari hiruk pikuk kenderaan ..


yang ini bangunan apa saya tak pasti..sebab mr hubby yg amik gambar..saya tengah beratur nak masuk ke dalam ferri time tu.


ini dia wajah penulis blog..h ehee bergambar di jetty Kuala Kedah..sementara menunggu ferri sampai..dari Kuala Kedah ke pulau langkawi mengambil masa 1 jam lebih..makk aiii memang boring duduk kat dalam ferri ..saya memang kurang gemar duduk lama-lama..


11 lebih sampai di jetty kuah langkawi..wahhh ramai betul orang..inilah hotel yang kami pilih ..jauh dari pekan kuah..berdekatan dengan kawasan pantai..betul-betul berdepan dengan underwater world..jadi tak payah memandu jauh-jauh ..sebab di depan hotel ini semuanya ada..jualan pinggan mangkuk dan coklat ..yang rata-rata semuanya murah..tapi digalakkan berbelanja di pekan kuah..lebih banyak pilihan disana..di kawasan ini ramai betul orang asing ..terutama orang timur tengah..dah sama macam di skudai..h ehhe ramai orang syria dan oman.



ini pemandangan didepan bilik kami..nampak santai kan..tapi saya tak berkesempatan nak lepak-lepak dikerusi itu..he hhee sebab asik menghabiskan masa di luar sahaja.balik hotel pun dah lewat malam.


sebelum memulakan penjelajahan..kami cari makanan dulu..kami berjalan kaki dihadapan hotel..banyak restoran hebat-hebat disini..kedai makan arab pun ada..untuk meghilagkan dahaga saya oder nescafe..punyalah haus..macam dua kali sedut dah habis..gelas jew nampak cantik ..isi ciput..ha hhaaa



Perjalanan kami yang pertama..lepas makan terus masuk kesini..sebab ianya berdepan dengan hotel..tiket 28 untuk dewasa..dan 18 untuk kanak-kanak..


penguins..cantik kan?..tak payah kita pergi jauh-jauh ..kat malaysia pun dah ada kan..he hhee.. banyak lagi ikan yang cantik-cantik terdapat disini..jom layan pic yang sempat saya ambil..








wahhh sejuk kew?..he hhee 



paling suka tengok burung nie..cantik betul warna bulu dia.

 mr hubby..

penjelajahn akan bersambung ke part 2...

23 comments:

Marsita yahya said...

salam Zila cayang...sonoknya..last akak gi sana 2004. Lama kan.

Shahriah Abdullah Novelis said...

Zilla cayangg patutlah sepi hehee.. honeymoon rupanya yaa.. sha pun plan nak kesana... soon.. wah! best more info please.. tq.. cantik pic.. handsome anak bujang tu.. ;)

Kakzakie said...

Barulah kakak tahu kemana menghilang tukang masak yg cantik-cantik masakannya tu:)

Tunggu part 2 pulak

Bicara Kak Noor said...

salam Zila,
wah best nye akak pun lama dah tak pergi ke Langkawi, balik kampong sesekali pun tak sempat nk gi asyuk dok buat aktivit nyoping je hee cantiklah semua tu mesti nak kena terjah jugak nnt balik kampong insyaallah

Kakcik Nur said...

Kakcik pula tak pasti sama ada rancangan untuk ke Langkawi hujung bulan ini akan jadi atau tidak...

abah khalisha said...

Nice photos..lama dah tk ke sana

Fesyen janggut Yang Sangat Cool

hazila said...

Mesti banyak props yang kena angkut ni kan.... nanti boleh share kat sini.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

assalam zila...

wahh seronoknya dpt jenjalan...
langkawi antara yang belum pernah akak jejak lagi... entab bilalah ada rezeki nak ke sana agaknya...
tumpang tgk gambar2 zila yang menawan hati ni... puas mata memandang.. thanks berkongsi & perkenalkan ahli family & zila sendiri... hehehe...

Shiela said...

waaa.. gi makan angin yer zila.. bestnyerrr.. kirim ceklat byk byk yer cayang.. :)

Mas Sani said...

padan ler pintu dapur asyik tutup je rupenya puan rumah cuti2 malaysia ye :) Happy family n wewiit puan yg berspek hitam tu manis la hihihi

tgk gambar akk rindu plak nak ke langkawi lg...

Rohah said...

salam kak Zila ....
wahhhhh,sampai ke utagha ghupanya..best tu...
6 tahun dulu pun prnah dok hotel kat area tu..Pantai Chenang kan..
Tahun ni kita dapat area Kuah...banyak hari pun tak puas dok melayan anak2..coklat ada??..hehe

mama sara nur said...

salam maal hijrah Zila

jauhnya ke Langkawi sanun, bestkan ccm bersama family, akak tunggu desember ccm hehee, cantik pemandangnnya memang indahlah kan
Langkawi akak lama sudah x jejak kenangan indah honeymoon 14 thn lalu he he

nur said...

bestnya mkn angin..hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Mummy Akmar said...

Salam Kenal Zila..

Bestnya cuti2 ke langkawi. Saya rasa dah lama betul tak kesana dekat 10 tahun kot. Apa2 pon DONE FOLLOW..

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Take Care Sis

Mummy Akmar said...

Salam Kenal Zila..

Bestnya cuti2 ke langkawi. Saya rasa dah lama betul tak kesana dekat 10 tahun kot. Apa2 pon DONE FOLLOW..

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Take Care Sis

Mamasya said...

Salam Maal Hijrah Zila.
jauh driving dr sel ke utara...tp Langkawi mmg tempat percutian yg seronok. akk pergi 3 thn lepas....dan underwater world tempat pertama juga yg dijejak.

Sonia ~ Nasi Lemak Lover said...

sudah lama tak pergi ker Langkawi. Thanks for sharing all these beautiful photos.

cquek said...

I really love your photos! You’ve definitely inspired me to practice more on my camera.

Acik Erna said...

Assalam zila..acik tahun 2009 tu pegi naik feri dikuala kedah..lama sangat dilaut rasanya..pegi baru ni acik naik dari kuala perlis..tak sampai sejam dah sampai..dalam 45 minit gitu.

Kayna said...

Sonoknyer ke langkawi, kayna tak penah sampai lagi. InsyaALLAH laa.. dalam to do list 2013, hhhehe... Planning je da lamaa...

Norzie hany said...

Bestkan bercuti di Langkawi,akak pun pernah pergi sekali tak tahu bila boleh sampai sini lg.

Mieza said...

wahhh bestnyer zila gi langkawi..apa nama hotel yg zila stay ni dear?

zila norazila said...

mieza.
layankan ank nie:)disana zila stay di landcons hotel..btl2 berdepan dgn water world..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...