Pages

Saturday, 28 July 2012

Jawapan Soalan 26 hingga 30 ('Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew' )


Assalammualaikum..selamat malam semua..
wahhhh tak pernah update blog memalam..heh ehe oleh kerana tepat pukul 12 malam nie..berakhirlah kuiz sha nie..dengan seberapa pantasnya saya pun mgupdate..ngehh ngehh..kata org alang2 dh masuk kuiz kenalah sampai abis...tak kesahlah menang atau kalah kan..yang penting sokogan kita terhadap blog kawan-kawan ..he hee ..tu yg utama..

http://shashasuka.blogspot.com  ok pada sesiapa yang belum folllow..jom follow tau..

blog hobi dan koleksiku..berkisar mengenai kegemaran shariah abdullah,apa yang suka dibuat bila ada masa lapang..apa yang orang tak suka buat dia akan buat..he hhe kadang-kadang menjadi..dan kadang-kadang tak..itukatanya..dan kegemaran beliau bukanlah hanya satu atau sepuluh ..he hehee tapi beribu2 lemon..





Disini terhimpunya novel hasil karya insan yang bernama shahriah abdullah.amat tidak disangka rakan seperjuangan saya dizaman bangku sekolah ini..kini mampu mempunyai himpunan novel-novel yang cukup membanggakan..tahniah sha..
di blog ini juga mengisahkan pembabitan beliau sebagai penulis,pogram-pogram yang pernah dihadirinya..dan aktiviti-aktiviti beliau bersama penulis-penulis terkenal negara..dan baru-baru ini beliau telah menghasilkan karya terbaru beliau.".kerana sebiji epal"..




Blog ini yang paling saya suka..sebab apa?..sebab blog inilah yang menemukan saya dengan beliau..wahhh jejak kasih lagi..sudah berpuluh tahun x jumpa..tup-tup didapur maya nielah kami diketemukan..he hhee kecik betul dunia niekan..
disini segala resepi warisan bonda kesayangan beliau diturunkan.juadah hidangan keluarga disajikan..sangat pantas beliau didapur..kerana minat beliau dalam dunia masakan beliau telah menjadi salah seorang peserta masterchef malaysia..wahhh kaguuummm sungguh..sangat ikhlas meyumbagkan resepi2 yang menarik hasil dari air tangan beliau..dan kini menghasilkan buku masakannya sendiri..tahniah sha..




ok blog ini kiranya tempat beliau mencurah rasa..apa saja yang terlintas dikepala,semuanya kisah benar bukan rekaan atau kesah donggeng ..he hheee saja gurau sha..berkisar mengenai family dan anak-anak serta insan-insan yang tersayang.saya tak sempat nak membacanya semua..tapi yang pasti banyak kisah-kisah menarik beliau ada disini..:)






ok last part..wahh banyak betul blog makcik niekan ..memang rajin sungguh..he hhee saya nak mengupdate satu blog nie pun..waalaaa makan hati..
blog ini pulak mengisahkan percutian beliau bersama keluarga tersayang..kuat jalan sha nie..banyak tempat menarik yang beliau kongsikan disini..bila kita baca catatan beliau niepun dah macam pergi ke tempat tue..tengokkk memang power cerita -cerita beliau...hahhaaa..

ok lah akhir kata buat sha..semoga lebih berjaya dimasa-masa akan datang ok..muuahhh i love u ..buat semua..follow blog-blog shahriah ok..ikhlas dari hati..dia seorang yang sangat kelakar..dan banyak cakap..hah ahahaa..sepanjang saya mengenali beliau..orangnya memang manja..wallaaa sha manja lagi ke tak nie??..hikk hikkk..ok la wassalam..






7 comments:

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'kum Zila cayanggggg kalau ko update jam 12 malam aku membaca blogs ko ni jam 2:54 am ko tahu tak.. baru balik dari outstations ni... waduhhhh panjang lebar.. terima kasih zila cayang betul tu.. betapa dunia ni kecik.. di dapur maya kita bertemu.. Terima Kasih ALLAH kerana menemukan sahabatku yang dulunya malu2 dan manja.. tetapi kini hebat memasak di dapur!!!! tabik spring!! *markah sedang di catat* ;)

Mas Sani said...

good luck kak :-)

Asmah Yusof said...

Askm zila cayang...sama jarang sg dapat update blog memalam nie...mcm bpanggilan bantal lg mengujakan...xdapat la nak tandingi k.sha...:))

Nieza said...

Assalam kak Zila cyng, sorrylah baru sempat terjah sini kak..bz jer memanjang saya ni. best baca kisah blog kak sha..tapi tak sempat nak join dah nak tutup yer. nampak sgt saya tertinggal ketapi ni...hehe apapun didoakan semoga akak berjaya yer:)

ijayuji said...

Salam kakak maniss, gd luck buat akak! kita tak sempat lagi nak g tgk2 blog org kak :D tgk blog2 yg ada dlm list ajerr, bz betul kita skrg ni ehehehe.. kalau ada kuiz2 mcm ni pun kita lah org paling pemalas nak buat kak hihihi...

Mieza said...

Zila..good luck ye..mieza doakan zila berjaya dalam kuiz ni..kalau dapat adiah besar jgn lupa share heheheh

Jay said...

good luck..:)
Tasty Appetite

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...